Debat

Racismens fjæs

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 39 havde pensionist Emmy Holm Nielsen et indlæg om Ekstra Bladets kampagne om indvandrere. Denne pensionist mener, at Ekstra Bladets 'indbydelse til debat om de fremmede i Danmark' er meget velkommen.

Der er nemlig - uha - risiko for, at Danmark udvikles til et multietnisk samfund!

Ekstra Bladets debatform er ikke kendt for sit høje niveau, og en 'fremmedkampagne' medfører mange udokumenterede udfald mod alle med udenlandsk baggrund. Racistiske og diskriminerende handlinger følger lige efter til stor utryghed for dem, det går ud over. Og desværre kommer mange med et udenlandsk udseende til at mærke det på egen krop. Min vietnamesiske kone og vores børn har mange gange været ude for ubehageligheder. Vi har blandt andet i det sidste års tid flere gange mødt marcherende og heilende nazister, som truende råber op på gader og veje. Hvordan tror du, at det føles, Emmy? Som pensionist har du vel oplevet nazisternes gerninger under Anden Verdenskrig - eller har du glemt, hvad der skete dengang?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg havde ganske enkelt ikke forestillet mig, at racismens grimme fjæs i den grad og tilmed i åben og helt uindpakket form ville finde vej til Folkeskolens spalter. Selvfølgelig skal Danmark ikke holde hånden over narkohandlere fra Gambia og Iran, ligesom vi heller ikke skal holde hånden over danskfødte narkohandlere. Men en kampagne som Ekstra Bladets er så unuanceret, at det kommer til at gå ud over alle, der er så uheldige at ligne udlændinge.

Folkeskolen har efter min mening altid været et sobert blad. Desværre giver læserbreve som Emmy Holm Nielsens et gevaldigt minus på helhedsindtrykket af Folkeskolen. Føj!

Anders Gundelach

Kreds 19