Debat

Fransk i folkeskolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med artiklen 'Matematik- og tysklærere bliver en mangelvare' af Mikkel Hvid i Folkeskolen nummer 37 bringes på side syv en tabel vedrørende udnyttelsesgrad af liniefag.

Faget fransk er der i den forbindelse 'set bort fra'.

Faget fransk tilbydes som liniefag på omkring 14 af landets seminarier. En del af disse tilbyder endvidere liniefagsuddannelse i forbindelse med 'Åben Uddannelse/Pædagogisk Diplomuddannelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ifølge Underbilag 1 til 'Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om uddannelse af lærere til folkeskolen' (Tabel 18. Hvis man underviser i et bestemt fag, hvilken formel baggrund har man da) angives for fransk den højeste procentdel for liniefagsuddannede med supplerende årskursus - sammenlignet med folkeskolens øvrige fag.

I skoleåret 1993/94 var 13.531 elever tilmeldt undervisning i fransk i folkeskolen. I skoleåret 1996/97 var 18.326 elever tilmeldt undervisning i fransk i folkeskolen. Folkeskolens elever kan vælge fransk som tilbudsfag eller som valgfag. Til årets prøver var 5.160 elever fra 523 skoler tilmeldt Folkeskolens Afgangsprøve.

Annette S. Gregersen

fagkonsulent i fransk

i folkeskolen