Debat

Ytringsfrihed anno 1997

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ekstra Bladets indbydelse til debat om 'de fremmede' i Danmark er et udtryk for, at ytringsfriheden heldigvis lever endnu, selv om 'dem med de rigtige meninger' i en årrække har formået, på genial vis, at få anderledes tænkende til at bøje hovedet i angst for at blive betegnet som 'racister'. Alle fremmede er velkomne i Danmark, dersom de opfylder kriterierne herfor, men afviste asylsøgere skal selvfølgelig sendes hjem til deres fædreland. Danske skolebørn fra for eksempel 8. klassetrin kan have gavn af bladets særtryk, for det er disse elever, der står over for en fremtid i et Danmark, som visse kræfter ønsker skal udvikle sig til et 'multietnisk samfund' på trods af 'belæringen' fra eksempelvis Jugoslavien. Kan Danmark forsørge hele verden? Skal vi holde hånden over narkohandlere fra Gambia, Iran med videre, som udnytter dansk gæstfrihed til dødbringende heroinsalg, der ødelægger værtslandets ungdom?

Der er nok at tage fat på i denne sag, og Ekstra Bladets kampagne er et udtryk for, hvad mange mener i dette land.

At Ekstra Bladets kampagne fylder redaktøren med afsky, må stå for hans egen regning, men ytringsfriheden kan man ikke komme uden om. Sandheden er ilde hørt, men godt, den er kommet frem via Ekstra Bladet!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Emmy Holm Nielsen

Rødvig, Stevns

medlem af

Danmarks Lærerforening (pensionist)

Powered by Labrador CMS