Debat

Nej til menneskesyn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Niels Christian Christensen

Jeg aner i dit indlæg både på og mellem linierne, at du mistænker mig for at ville anfægte lærernes ret til valg af alsidigt undervisningsmateriale, og du har vist også en fornemmelse af, at jeg er gået til angreb på ytringsfriheden.

Det fremgår af dit indlæg, at du både har tænkt og bedømt, og det ser jeg som en gevinst for debatten.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Du har fuldstændig ret i, at emnet interesserer mange mennesker - herunder mange lærere. Hvis du ønsker at inddrage emnet i din undervisning, findes der rigeligt med undervisningsmateriale, som er varieret, afbalanceret og problematiserende. En del af materialet findes sikkert på din skole. Ellers kan du finde det på din Pædagogiske Central eller på Amtscentralen.

Det, jeg har ønsket at påpege, er, at der ikke er brug for materiale, som er ensidigt, og som går til angreb på en hel befolkningsgruppe, som ikke har mange muligheder for at forklare sig. Og det, jeg efterlyser, er, at der er nogle, som tør sige nej til dette materiale og nej til det menneskesyn, som ligger bag.

Det er i den forbindelse opløftende, at de unge både i Venstre og i Socialdemokratiet i den forgangne uge har bedt deres moderpartier om en lidt mere sober debat om flygtninge og indvandrere. I vores tid, hvor selv folketingsmedlemmer kan komme godt af sted med at foreslå flygtninge kastet ned over Afrika - godt nok humant med faldskærm - ser jeg et angreb på elementære frihedsrettigheder og et massivt angreb på vores kultur, som du så rigtigt fremhæver som vigtige.

Nu er det sådan med kultur, at den er menneskeskabt, og den ændrer sig med tiden. Det står ingen steder skrevet, at den danske debat om indvandrere og flygtninge i al evighed skal fortsætte ud af det spor, den er drejet ind på- blandt andet med hjælp fra Ekstra Bladet. Hvis du og jeg ønsker en kursændring, bliver vi nødt til at forholde os til indholdet i debatten. Hvis vi ellers tør.

Ekstra Bladet har i øvrigt annonceret en ny kampagne. Denne gang skal den handle om folkeskolen - den dårlige folkeskole forstås. Det bliver skægt at se, hvor langt tolerancen og frisindet rækker, når lærerne har været en tur i vridemaskinen.

Måske kan materialet bruges til undervisning på seminarierne! Hermed er ideen givet videre til Ekstra Bladet.

Niels Poulsen

Gladsaxe