0   134

I skole på seksårsdagen

Socialistisk Folkepartis skolepolitiske udspil tager udgangspunkt i den nuværende folkeskolelov

Også Socialistisk Folkeparti (SF) vil gøre skolestarten til en festdag og slå den sammen med en fødselsdag. Partiet vil ikke have rullende indskoling for femårige som i New Zealand, men derimod som forsøg skolestart i børnehaveklassen på seksårsfødselsdagen. Den rullende indskoling skal blandt andet give børnene et medansvar for at inddrage deres nye kammerater i fællesskabet i klassen:

- Vi tager udgangspunkt der, hvor børnene er, og jeg tror på, at børn har godt af at have en ordentlig barndom inden det pres og de forventninger, som er forbundet med skolen. Og så handler det også om, hvad danske forældre vil - så vidt jeg ved, må man sende sine børn i skole, når de er fire år og ti måneder, men det er der jo ikke nogen, der gør, siger SF's skolepolitiske ordfører Anne Baastrup.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun mener, det er forkert, at Danmark går med til at deltage i internationale læseundersøgelser i 3. klasse. Man skulle simpelthen vente med at sammenligne til efter 9. klasse, fordi danske børn starter senere i skole.

- Vi lægger vægt på noget andet i vores folkeskole - kreativitet, omstillingsparathed, evnen til at samarbejde med mange forskellige mennesker, menneskelig bredde - alt sammen ting, som erhvervslivet efterspørger, siger Anne Baastrup, som i det hele taget mener, at det står ganske godt til med den danske folkeskole. Centrum i partiets skolepolitiske udspil er de mange muligheder, som findes i den eksisterende folkeskolelov. SF ser dog stadig mange skoler som alt for fabriksagtige:

'Det er utroligt, at man stadig kan finde skoler, der har inddelt dagen i små 45-minutters intervaller med mindre pauser indlagt. At man via en klokke, der ringer, og et stift og konservativt fagopdelt skoleskema styrer børnene i den ønskede retning på det ønskede tidspunkt!' skriver partiet i sit skolepolitiske udspil.

Partiet ønsker større helhed i børnenes hverdag og er blandt andet inspireret af projekt Leg og Læring på Rønbjerg Skole ved Skive, hvor pædagogerne er inddraget i skoledagen, og der er en lang pause midt på dagen med tid til leg. Til gengæld lukker skolen klokken 14.

SF byder i det hele taget pædagogerne velkommen i folkeskolen og mener, at de socialpædagogiske opgaver i skolen efterhånden er af en karakter, hvor lærernes uddannelse ikke slår til. Partiet foreslår en fælles grunduddannelse for lærere og pædagoger med pædagogik og psykologi, før man vælger en af de to uddannelsesretninger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet