0   139

EU og uddannelse

Danske Undervisningsorganisationers Samråd, der blandt andre tæller Danmarks Lærerforening, BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) og Gymnasieskolernes Lærerforening, har udgivet en ny pjece om EU og uddannelse.

Uddannelsespolitikken er meget nationalt forankret, og forskellene i landenes uddannelsessystemer er baseret på forskelle både i kultur og traditioner. Ikke desto mindre optræder mange af de samme problemer på tværs af landegrænserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Den nye pjece giver oplysninger om, hvad der foregår i EU på uddannelsesområdet, blandt andet om mulighederne i de mange tværeuropæiske uddannelsesprogrammer.

Uddannelse og undervisning er i europæisk sammenhæng meget bredere defineret, end vi er vant til i Danmark. For eksempel er hele børnehaveområdet i EU-sammenhæng et led i uddannelsessystemet. Pjecen er ment som et opslagsværk og et idékatalog til alle, der underviser. Den er også en guide til, hvor og hvordan man kan søge støtte til projekter, der har relation til EU eller europæisk samarbejde.

Pjecen udsendes til skolernes tillidsrepræsentanter i syv eksemplarer. De kan videregives til specielt interesserede lærere. Desuden sendes pjecen til skolelederne og til kredsene.mf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet