EU og uddannelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske Undervisningsorganisationers Samråd, der blandt andre tæller Danmarks Lærerforening, BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) og Gymnasieskolernes Lærerforening, har udgivet en ny pjece om EU og uddannelse.

Uddannelsespolitikken er meget nationalt forankret, og forskellene i landenes uddannelsessystemer er baseret på forskelle både i kultur og traditioner. Ikke desto mindre optræder mange af de samme problemer på tværs af landegrænserne.

Den nye pjece giver oplysninger om, hvad der foregår i EU på uddannelsesområdet, blandt andet om mulighederne i de mange tværeuropæiske uddannelsesprogrammer.

Uddannelse og undervisning er i europæisk sammenhæng meget bredere defineret, end vi er vant til i Danmark. For eksempel er hele børnehaveområdet i EU-sammenhæng et led i uddannelsessystemet. Pjecen er ment som et opslagsværk og et idékatalog til alle, der underviser. Den er også en guide til, hvor og hvordan man kan søge støtte til projekter, der har relation til EU eller europæisk samarbejde.

Pjecen udsendes til skolernes tillidsrepræsentanter i syv eksemplarer. De kan videregives til specielt interesserede lærere. Desuden sendes pjecen til skolelederne og til kredsene.mf

Powered by Labrador CMS