0   66

Edel Moeslund

Mandag den 1. september gik flaget på halv på Sønder Kongerslev Skole. Efter længere tids sygdom var Edel Moeslund stille sovet ind.

Edel Moeslund blev i 1953 ansat som lærerinde ved Sønder Kongerslev Skole, og efter 34 år ved skolen valgte Edel i 1987 at gå på førtidspension.

Artiklen fortsætter under banneret

Edel underviste især i kristendom, håndgerning og tysk. Edel holdt meget af sine elever, kendte dem godt og forholdt sig individuelt til dem, tog dem altid seriøst og var til enhver tid den svages advokat. Og eleverne holdt af hende, en benådet underviser, der deltog fuldt og helt i skolens mange gøremål. Som underviser i kristendomskundskab var hun kendt for sine gode fortælleevner, som mange elever husker hende for den dag i dag. Eleverne opfattede hende som skrap, men retfærdig, og for dem var hun altid fru Moeslund. Men den afstand, som vi i dag fornemmer i denne beskrivelse, var ikke til stede mellem Edel og børnene.

Edel holdt også af os kollegaer. Edel var festlig, udadvendt og hurtig i replikken. Man hørte let, hvor hun var. Edels latter og højlydte tale fyldte lærerværelset, hvor hun naturligt blev midtpunkt i de faglige debatter.

Edel slap ikke skolen, selv om hun lod sig pensionere, hun fulgte omhyggeligt med i skolelivet. Hun kom på skolen, lige til sygdom forhindrede det. For Edel var der i det hele taget kun skole og familie.

Vore tanker går til familien.

Et dejligt menneske er ikke blandt os mere, men mindet lever.

Medarbejderne ved Sønder Kongerslev Skole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet