0   167

På orlov i Stillehavet

I dag er det ikke de kendte danske salmer, der lyder fra Sct. Annæ. Det er derimod rytmer fra Stillehavsøerne, der spilles fra en båndoptager. Nogle 5.-klasse-drenge har svært ved at sidde stille til musikken, og uden øje for, om nogle kigger eller ej, begiver de sig ud på gulvet for at danse.

Erik Møller er lærer og har været på orlov på Stillehavsøer. Han beder børnene tage plads ved nogle plancher og inviterer så tre-fire af dem op på gulvet, så alle kammeraterne kan se dem. Her bliver de iført store, blomstrede tørklæder som nederdele og får sat blomster bag ørerne. Børnene får at vide, at sådan går man klædt på Stillehavsøerne.

Artiklen fortsætter under banneret

De næste 45 minutter fortæller Erik Møller klassen om livet på Fiji, Tonga og Vestsamoa. Eleverne er optaget af fortællingerne. Og spørgelysten er stor. I løbet af udstillingen kommer Erik Møller rundt om både geografi, religion, landbrug, fiskeri og kultur fra det sydlige Stillehav.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet