Debat
0   209

Goleman ikke gratis

I Folkeskolens læserbrevsspalter i nummer 28/29 blev der stillet spørgsmål til arrangøren af Daniel Golemans foredrag på Danmarks Lærerhøjskole den 2. juni i år.

Lærerhøjskolens Afdeling i København inviterede Daniel Goleman til København. Efter konferencen 'Hjerne og læring' vurderede vi, at der ville være stor interesse for et foredrag af Goleman, hvor han kunne formidle nogle af de overvejelser, han har skrevet om i bogen 'Følelsernes intelligens'. Goleman holder foredrag over store dele af verden, og han er ikke nogen billig forelæser. Derfor blev det ikke en gratis offentlig forelæsning.

Artiklen fortsætter under banneret

Til foredraget var der inviteret ledere fra skoleforvaltninger, skoleledere, ledere af PPR og af pædagogiske centraler og lignende. Der var ingen, der blev afvist, og der deltog også lærere.

Vi forstår godt Hanne Christensen, Langbjergskolen, som i et læserbrev i Folkeskolen nummer 28/29 udtrykker sin skuffelse over, at det kostede 500 kroner. Det erfarede hun umiddelbart før foredraget på Danmarks Lærerhøjskole. Lærerhøjskolen arrangerer offentlige møder og forelæsninger, og det er normalt gratis at deltage; men med Goleman som foredragsholder blev det med deltagerbetaling, og dermed brød vi nogle mønstre.

Vi er selvfølgelig kede afat skuffe. Til gengæld harvi været tilfredse med da-gen, omtalen af hans budskaber og diskussionen om nyhedsværdien af hans ideer, som blev en følge af hans besøg i Danmark, måske også af foredraget på Lærerhøjskolen.

Lene Haderup

souschef

Danmarks Lærerhøjskole

Afdelingen i København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ