Jytte Hildens computerplaner

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inden for de næste tre til fem år skal der ske en mindre revolution i folkeskolen. Ifølge forskningsminister Jytte Hilden skal alle lærere og elever nemlig have en computer stillet til rådighed.

Computerplanen skal falde i tre etaper: I første omgang skal samtlige danske seminarielærere have en computer med hjem. Pengene til denne del af planen er allerede indregnet på næste års finanslov. I anden fase er det meningen, at tilbuddet skal udvides til også at omfatte de omkring 60.000 skolelærere i Danmark. Og endelig er det planen, at alle elever inden for fåår skal have samme tilbud. Prisen anslås til at blive cirka fem milliarder kroner.

Skolekonsulent for Ballerup Kommune Johan Jacobsen sagde til Information den 23. august:

- Det er muligvis en meget god idé, at hver elev får sin egen computer, men det medfører en lang række omkostninger, som man ikke må glemme. For eksempel kan man give sig til at regne på antallet af teknikere, der skal til for at holde maskinerne kørende.