Dyr frokostpause

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsgiverens planlagte angreb på lærernes forberedelsestid kan slå tilbage som en boomerang, mener Ugebrevet Mandag Morgen.

Ugebrevet har nemlig studeret EU's arbejdstidsdirektiv, som siger, at hvis man arbejder mere end seks timer på arbejdspladsen, så har man krav på en pause. Hvis forberedelsesfaktoren sættes ned, vil de fleste lærere få seks arbejdstimer på skolen, og så skal de holde frokostpause. Da det er generelt på det kommunale arbejdsmarked, at arbejdsgiveren betaler frokostpausen, konkluderer Mandag Morgen, at kommunerne vil skulle betale for en halv times daglig pause for alle danske lærere svarende til 3.000 årsværk eller 700 millioner gode danske kroner. Så er det straks sværere at fåøje på det økonomiske incitament til at skære i F-tiden . . .

Powered by Labrador CMS