Niels Lyndrup

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Niels Lyndrup, Alléskolen i Fredericia, døde den 24. juli 1997 af en blodprop under et ferieophold med familien i Nordjylland. Han var netop fyldt 55 år.

Niels Lyndrup blev lærer i 1965 fra Esbjerg Seminarium og var det første år ansat i Guldager. Efter endt værnepligt blev han per 1. marts 1967 ansat i Maribo, hvor han virkede, indtil han i august 1974 blev ansat på Alléskolen, Fredericia.

Han blev tidligt tilknyttet centerklasserne for børn med generelle indlæringsvanskeligheder og tog sig her blandt andet af den fysiske aktivering af eleverne. Han var samtidig skolens kontaktperson til handicapidrætten.

Niels holdt også sig selv i form blandt andet ved løb, ligesom han året rundt cyklede til skole. Ved måling af idrætslærernes kondition blev Niels topscorer. Ingen på skolen mindes, at han har haft en sygefraværsdag.

For Niels var jobbet efter hans eget udsagn også hans hobby. Han var en meget dygtig og indfølende lærer, der med sit rolige væsen opnåede store resultater. Elever, forældre og kolleger holdt meget af ham og vidste altid, hvor de havde ham.

Kollegerne kendte ham også som et stort menneske, hvis karaktertræk først og fremmest kan udtrykkes med ordene: humor, stabilitet, venlighed og ro. Hans liv blev for kort; men han nåede at give for et helt.

Vi vil savne Niels meget og udtrykker vores dybeste medfølelse med hans kone Kirsten og deres tre sønner.

Ære være Niels Lyndrups minde.

Kollegerne på Alléskolen

Fredericia