Dagpenge og deltid

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis du har fået en fast deltidsstilling efter sommerferien, kan du måske få suppleret din løn med dagpenge fra dlf/a.

dlf/a kan udbetale supplerende dagpenge til dig, som er fuldtidsforsikret og ansat med under 29,6 løntimer pr. uge. Det kræver blot, at du har dagpengeret. Og at du fortsat ønsker at skifte til en fuldtidsstilling.

For dig, som er deltidsforsikret, gælder der andre regler omkring antallet af løntimer. Du kan få nærmere oplysninger hos din lokale dlf/a-konsulent.

Hvis du har fået arbejde som timelønnet, kan du også få supplerende dagpenge. Det kræver blot, at du har ret til dagpenge og har mere end 7,4 ledige timer pr. uge.

Husk din frigørelsesattest

Hvis du ønsker supplerende dagpenge som deltidsansat, skal din arbejdsgiver underskrive en frigørelsesattest. Og dlf/a skal modtage attesten senest 14 dage efter arbejdets start. Ellers kan du først få supplerende dagpenge fra den dag, vi modtager attesten.

dlf/a sender dig gerne et eksemplar af attesten. Du kan også få et på det lokale dlf/a kontor.

Attesten giver dig mulighed for at søge og overtage et andet job med flere løntimer uden om de normale opsigelsesvarsler.

Hvis du er timelønnet, behøver du ingen frigørelsesattest.

Sådan udfylder du dit dagpengekort

Som deltidsansat skal du oplyse din beskæftigelsesgrad og stillingsbetegnelse. Og du skal skrive det gennemsnitlige antal løntimer ud for felterne mandag til fredag.

Har du løse løntimer, der ligger ud over ansættelsen, skal de oplyses ud for de dage, hvor arbejdet blev udført.

Eksempel

Peter er ansat i en deltidsstilling som månedslønnet med 25 løntimer pr. uge. Det svarer til en beskæftigelsesgrad på 25/37, og han skriver derfor 5 timer ud for dagene mandag til fredag.

Peter får også en mandag 3 løntimer som vikar for en sygemeldt kollega. Han skriver derfor 8 timer ud for denne mandag.

Ved timelønnet arbejde skal du altså blot skrive dine løntimer ud for de dage, du har været på arbejde.

Begrænsninger

Du kan kun få udbetalt supplerende dagpenge som deltidsansat med frigørelsesattest i en periode på 52 uger inden for 70 uger. Eventuelle uger uden udbetaling af supplerende dagpenge (ferie mv.) indgår ikke ved opgørelsen af de 52 uger.

Bestil vores pjece

Du kan læse mere om betingelserne for udbetaling af supplerende dagpenge i dlf/a's pjece: 'Dine muligheder for supplerende dagpenge'.

I pjecen kan du bl.a. læse om størrelsen og beregningen af de supplerende dagpenge.

Pjecen ligger fremme hos dlf/a's lokale konsulenter. Men du kan også bestille den hos dlf/a i København. Skriv eller ring til os - så er pjecen på vej til dig.

dlf/a's adresser og tlf.nr. står bag i bladet.