Debat
0   126

Gå ikke over sporet

Det er De Danske Statsbaners hensigt at tilbyde alle passagerer et godt produkt (. . .), siger Henrik Hassenkam, direktør for De Danske Statsbaner, blandt andet som svar på negativ kritik fra lærere, der har været i nærkontakt med De Danske Statsbaner - skolerejser (Folkeskolen, nummer 28/29).

Artiklen fortsætter under banneret

Og så remser han 'relevante' statistiske oplysninger op i folkelig prosastil: Hvor mange skoleelever, der rejser hvornår og hvorhen - med De Danske Statsbaner.

Samtidig med at han bekvemt læner sig op ad 'Bornholms Trafikkens' mere professionelle håndtering af problemet: Koncentration af rejsende.

Jamen - kæreste Hassenkam. Det var også tilfældet i 80'erne, da jeg var flittig bruger af De Danske Statsbaners skolerejser til forskellige destinationer i kongeriget: At der var mange passagerer på bestemte tidspunkter! (Ligesom om julen, der er så uforskammet at indtræffe samtidig i hele landet).

Da lød den samme klagesang fra De Danske Statsbaner, når overblikket og reservationerne svigtede.

Derfor ville det være befriende, om Hassenkam skrottede det noget nedslidte svarkoncept: Flotte målsætninger og hensigter sovset ind i glat, intetsigende retorik. For genbrug kan altså også overdrives.

Træd i stedet ud af førerbunkeren! Mærk verden! Prøv for eksempel turen fra Frederikshavn til Bornholm på De Danske Statsbaners discountklasse - en af de store rejsedage!

Men 'gå ikke over sporet, hvis der kommer tog!'

Niels Christian Christensen

Hjørring


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks