Debat

Gå ikke over sporet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er De Danske Statsbaners hensigt at tilbyde alle passagerer et godt produkt (. . .), siger Henrik Hassenkam, direktør for De Danske Statsbaner, blandt andet som svar på negativ kritik fra lærere, der har været i nærkontakt med De Danske Statsbaner - skolerejser (Folkeskolen, nummer 28/29).

Og så remser han 'relevante' statistiske oplysninger op i folkelig prosastil: Hvor mange skoleelever, der rejser hvornår og hvorhen - med De Danske Statsbaner.

Samtidig med at han bekvemt læner sig op ad 'Bornholms Trafikkens' mere professionelle håndtering af problemet: Koncentration af rejsende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jamen - kæreste Hassenkam. Det var også tilfældet i 80'erne, da jeg var flittig bruger af De Danske Statsbaners skolerejser til forskellige destinationer i kongeriget: At der var mange passagerer på bestemte tidspunkter! (Ligesom om julen, der er så uforskammet at indtræffe samtidig i hele landet).

Da lød den samme klagesang fra De Danske Statsbaner, når overblikket og reservationerne svigtede.

Derfor ville det være befriende, om Hassenkam skrottede det noget nedslidte svarkoncept: Flotte målsætninger og hensigter sovset ind i glat, intetsigende retorik. For genbrug kan altså også overdrives.

Træd i stedet ud af førerbunkeren! Mærk verden! Prøv for eksempel turen fra Frederikshavn til Bornholm på De Danske Statsbaners discountklasse - en af de store rejsedage!

Men 'gå ikke over sporet, hvis der kommer tog!'

Niels Christian Christensen

Hjørring