Støtte til IT

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Interessen for IT-relaterede (informationsteknologi) projekter for lærere ser ud til at være støt stigende. I hvert fald får 11 lærerseminarier støtte fra Center for Teknologistøttet Uddannelse (CTU) til IT-projekter.

CTU har i sin tredje udbudsrunde i foråret 1997 netop besluttet at støtte 56 IT-projekter inden for uddannelsessektoren med 18,7 millioner kroner. Interesserede kunne søge inden for 'åbent udbud' eller det 'fokuserede udbud', der er sat i værk af CTU og Undervisningsministeriet for at sikre, at der bliver sat IT-pædagogiske aktiviteter i gang omkring uddannelse og efteruddannelse af lærere i Danmark.

Målgrupperne er lærerstuderende, seminarielærere og lærere i folkeskolen. CTU modtog 32 ansøgninger til det fokuserede udbud, hvoraf 24 nu er godkendt til støtte.

Projekterne spænder vidt fra den helt store institutionsomstilling til tilrettelæggelse og gennemførelse af mindre konkrete uddannelsesforløb.

De 18,7 millioner kroner er en del af en omstillingspulje, som CTU forvalter. Puljen er på 100 millioner kroner bevilget over en femårig periode til IT-relaterede projekter i den danske uddannelsessektor. Samtidig er CTU videncenter på det IT-pædagogiske område. Ring på telefon 3336 0555, hvis du vil vide mere.