Debat
0   96

Styrk Danmarks Lærerforening

Danmarks Lærerforening bliver aldrig styrket, når der blive ved med at dukke sager op, hvor medlemmerne og foreningens ledelse er i modstrid med hinanden, når det gælder fortolkningen af den politik, kongressen beslutter.

Medlemmerne har været tilskuere til tre episoder i de seneste par år. Imod kongressens vedtagelser besluttede foreningens ledelse, at aftaleretten blev delegeret til tillidsrepræsentanterne. Ledelsen forelagde også medlemmerne et overenskomstresultat, hvor andelen af den decentrale løn var blevet større, selvom kongressen var enig om, at den skulle være mindre.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu er der så problemer med kongresbeslutningen om brugen af den decentrale løn. Kongressen besluttede blandt andet, at udmøntningen af den decentrale løn skulle være fremadrettet, og nu har foreningens ledelse ifølge læserbreve i Folkeskolen anbefalet, at Vestsjællands Lærerkreds indgår en aftale om brug af decentral løn for et arbejde, der er udført i den foregående overenskomstperiode.

Medlemmerne bliver frustrerede, når foreningens ledelse bakker en politik op på kongressen for derefter at gå imod den besluttede politik et par måneder senere.

Der har indtil nu været bred enighed om, at Danmarks Lærerforening skal være en fagforening og ikke et fagforbund, men hvis ikke ledelsen af foreningen begynder at agere som en fagforening, så spår jeg, at vi i en ikke så fjern fremtid vil få en debat om dette emne.

Torben Jens Staffe

Vallensbæk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ