Legetøjets verden

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjemmelavede pilefløjter, sæbekassebiler og kludedukker vises side om side med dyre modedukker, miniaturekomfurer og mekaniske biler på Nationalmuseets nye temaudstilling 'Legetøjets verden - en verden i leg'.

Udstillingen fokuserer på, hvordan der leges med legetøjet, og hvorledes det afspejler de voksnes verden. Der fortælles om legens betydning for det enkelte barn, om leg i grupper og leg uden legetøj. Der vises eksempler på drenge- og pigelegetøj, på forskellige indendørs- og udendørslege, og udstillingen fortæller om legetøjets variationer med hensyn til tid, sted og socialt miljø gennem de sidste 100 år. Det hele er lagt til rette for børn og voksne i fællesskab.

'Legetøjets verden - en verden i leg' fortsætter de næste tre år. Henvendelse hos Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K, telefon 3313 4411.