Lærer-bachelor

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kampen om at skaffe lærere til naturfagene er gået i gang. I uge 25 havde både Politiken og Morgenavisen Jyllands-Posten annoncer for de nye bacheloruddannelser fra henholdsvis Københavns og Århus' universiteter. Uddannelsen til lærer-bachelor skal vare tre og et halvt år og foregår dels på seminariet og på universitetet.

I annoncen fra København står der med næsten mikroskopisk skrift 'Forbehold for ministeriel godkendelse'. Og der er faktisk lidt usikkerhed om forsøgsuddannelsens godkendelse.

Undervisningsministeriet oplyser til Folkeskolen, at uddannelsen endnu ikke er godkendt, fordi ministeren ikke har haft tid til at se på sagen. Så måske træder uddannelsen i kraft per 1. september i år som planlagt, måske bliver det først til næste år, lyder meldingen fra ministeriet.

Men Erik Meinecke Schmidt siger, at uddannelsen reelt er godkendt. Han er lektor på datalogisk institut på Det Naturvidenskabelige Fakultet i Århus og formand for 'Arbejdsgruppen om forsøg med naturvidenskabelige lærer-bachelorer', der er nedsat af undervisningsministeren i april i år.

- Arbejdsgruppen havde møde forrige torsdag, hvor vi tog stilling til ansøgerne og godkendte både Københavns, Århus', Aalborgs og Odenses universiteter til at udbyde forsøgsuddannelsen til lærer-bachelor. Vi har sendt et notat til undervisningsministeren, der så formelt skal godkende det, siger Erik Meinecke Schmidt.