Debat

DSB og service

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med udgangspunkt i de farvestrålende brochurer/annoncer, som DSB Skolerejser udsender, og hvori der blandt andet står . . . husk at en hurtig indsendelse af bestillingsblanketter giver DSB Skolerejser en bedre mulighed for at tilrettelægge lige netop den lejrskolerejse I måtte ønske'. Senere er disse fulgt op af store dagbladstillæg, der flot annoncerer, at . . . hurtigste og nemmeste måde at komme til Bornholm på med Scanlines er via Sverige (Ystad-Rønne).

Med dette i baghovedet indsendtes ovennævnte bestillingsblanket den 19. juni 1996 med vore rejseønsker for vor lejrskoletur til Bornholm i uge 24, 1997. Et lille års tid i forvejen må vel siges at være i god tid.

Den 9. januar 1997 modtages 'Bekræftelse af pladsreservation til/fra Bornholm', hvor vore ønsker ikke er imødekommet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Siden den dato har vi flere gange været i kontakt med DSB Skolerejser for at få vore ønsker opfyldt, dog uden på noget som helst tidspunkt at vinde gehør for dette!

Og så til spørgsmålene:

- Hvorfor bruger DSB Skolerejser energi/ressourcer på at tilbyde et produkt, hvor det ser ud, som om kunderne har indflydelse på rejsetider/-rute, når vi gang på gang oplever, at DSB Skolerejser negligerer disse ønsker?

- Er det ikke prisværdigt, og burde man ikke påskønne det, at skoler fra 'udkantsområder' fortsat ønsker lejrskoleophold på Bornholm trods den i forvejen lange og seje transportvej?

- Er det ikke den i forvejen betrængte ø Bornholm, der på sigt kan gå hen og blive taberen, når 'monopolindehaveren' DSB Skolerejser lader hånt om en rejsetid fra Sønderjylland (Bolderslev) til Bornholm (Gudhjem) på over 15 timer? Herunder blandt andet et uønsket 'ophold' i København på over tre timer!

- DSB er vel næppe forkortelse for Dårlig Skole Betjening?

Kirsten Mølgaard og Kaj Snabe

Bolderslev Skole, Bolderslev