Unge
0   297

Selvmord som fag

Omkring hver 20. unge har på et tidspunkt forsøgt selvmord. Fra 1970-94 er der officielt registreret 69 selvmord blandt børn under 15 år, og 510 unge mellem 15 og 19 år har taget deres eget liv. Selvmord er den hyppigste dødsårsag blandt unge mellem 15 og 19 år. Alligevel har Danmark hidtil ikke haft en samlet, overordnet strategi for forebyggelse af selvmord. Nu er et nyt skridt taget af Undervisningsministeriet i samarbejde med Center for Selvmordsforskning i Odense og Danmarks Lærerhøjskole i Odense.

Ministeriets målsætning er, at alle personalegrupper, der i deres daglige arbejde møder mennesker med en forøget risiko for selvmord eller selvmordsforsøg, under deres uddannelse modtager et minimum af undervisning i emnet. Faget suicidologi bør simpelthen lægges ind i læseplanerne for lærer- og pædagoguddannelsen, lægestudiet, sygeplejestudiet, præstestudiet og socialrådgiveruddannelsen. De første initiativer, som ministeriet netop har præsenteret, er kurser for lærere, pædagoger og sportstrænere - det første kursus starter som et pilotprojekt på Danmarks Lærerhøjskole i september. På lang sigt er det planen, at alle institutioner inden år 2003 skal have mindst én voksen, der har modtaget uddannelse i at se de selvmordstruede børn, tackle situationer, hvor problemet pludselig kommer tæt på, samt vide, hvor man lokalt finder ekspertrådgivning.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsministeriet har sat en halv million kroner af til projektet, og der er udkommet en video, 'Livtag', af René Hansen, om tre unge, der har forsøgt selvmord.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ