Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Over 5000 Børn uden Ferieplads

Det ser helt galt ud for de københavnske Feriebørn i Aar. I mange Aar gik det straalende. De københavnske Børns utrættelige Talsmand, Skoleinspektør Chr. Østrup, fik de gæstfri Landbohjem til at aabne sig i Tusindvis, og Tusinder af københavnske Børn hentede Sundhed og Livsindhold i en straalende Sommerferie. I Fjor viste der sig store Vanskeligheder. Og i Aar synes det at skulle slaa helt fejl.

Men hvis hver Landsbylærer paa sin Egn finder et hjem, der vil aabne sig for et Feriebarn fra København, er Sagen løst.

Folkeskolen nummer 25

juni 1947

For 25 år siden

Det nødvendige Seminarium

I forbindelse med hovedstyrelsesmøde havde repræsentanter for Det nødvendige Seminarium i at møde med uddannelsesudvalget lejlighed til at gøre rede for forslagets ide og nærmere udformning. En medvirkende inspiration til at gå i gang - sagde man - var at man i egen seminarieuddannelse savnede samarbejdstræning og manglende oplevelsesbaggrund for en lang række af fagene. Derfor inkorporerer man i den faglige uddannelse, der er baseret på kollektiver, og som - det betonedes kraftigt - hvad indhold, mål og prøver angår, skal være i overensstemmelse med gældende bekendtgørelse - perioder, hvor man dels skal opleve den globale virkelighed, dels ved deltagelse i arbejdslivet opleve en større samfundsnærhed. Det blev fra uddannelsesudvalgets side fremført, at nok var der i forslaget intentioner, man kunne sympatisere med - således indslag af socialpolitik, men at man ikke af en optimistisk forelæggelse kunne overbevises om ideernes bærekraft i praksis. Til slut gjorde formanden opmærksom på, at læreruddannelsen er en folketingssag, der ikke kan kastes i grams på det frie marked, og at man ikke skulle regne med foreningens støtte til at komme i gang - tværtimod.

Folkeskolen nummer 24

juni 1972