Særlige bestemmelser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Timelønnede lærere i henhold til overenskomsten

Hvis du arbejder som timelønnet lærer, er du ikke omfattet af reglerne om løn under ferie, men du optjener en feriegodtgørelse på 121/2% af lønnen i optjeningsåret, som er det foregående kalenderår.

Inden ferieårets begyndelse får du i april måned et feriekort på din feriegodtgørelse.

Det er arbejdsgiveren, der attesterer feriekort/-giro, hvis du er i fuld eller delvis beskæftigelse, når ferien afholdes. Det er DLF/A, der attesterer, hvis du er ledig og medlem af DLF/A, når ferie afholdes. I andre tilfælde foretages attestationer af bistandskontoret. (Se Folkeskolen nr. 14/15, 1997).

Børnehaveklasseledere

Børnehaveklasseledere i de amtskommunale skoler med specialundervisning i folkeskolen er omfattet af de samme regler som lærere m.fl.

For børnehaveklasseledere i primærkommunerne med en årsnorm på 1.449 arbejdstimer er der en særbestemmelse mht. placering af ferie og beregning af ferietimer.

Har du været ansat hos samme ansættelsesmyndighed i optjeningsåret og i ferieåret, og afvikler skolevæsenet kollektiv ferielukning, kan din ferie placeres i de(n) kollektive ferieperiode(r). En kollektiv ferieperiode er en ferieperiode, hvor alle ansatte på skolen afvikler ferie.

Har du ikke været ansat i hele optjeningsåret hos den samme arbejdsgiver, skal ferien placeres i sommerlukningsperioden. Hvis ferien skal afvikles uden for den af institutionen fastsatte sommerlukningsperiode, kan det kun ske på skoledage.

Når ferien afvikles på skoledage, omregnes skoledagens timer, efter at timerne er omregnet i henhold til arbejdstidsaftalens § 5, til ferietimer således:

Timer x 1,2 = antal ferietimer

Powered by Labrador CMS