Kravet til lærerne

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis Finansministeriet og Kommunernes Landsforening vil have folkeskolen forbedret, må de selvfølgelig henvende sig i Undervisningsministeriet og i Folketinget, står der i Morgenavisen Jyllands-Postens leder 9. juni.

'For det er herfra, at folkeskolen er blevet belemret med den folkeskolereform, hvorfra en betydelig del af miseren stammer.

Dog ikke alle ulykkerne. Nogle stammer fra Danmarks Lærerforening, der stædigt opretholder kravet om, at en lærer for hver times undervisning skal have cirka samme tidsrum til at forberede forløbet. Der skal særdeles store krumspring til at retfærdiggøre, at en time i håndbold i 5. klasse skal have lige så lang forberedelsestid som dansk eller matematik i 9. klasse.

Det er en oplagt sag, at der ved en ændring af lærernes undervisnings- og forberedelsestid kan skaffes eleverne mere undervisning.'

Powered by Labrador CMS