Tanker om ledelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Problemerne omkring ledelse i folkeskolen skal til debat. Danmarks Skolelederforening og Undervisningsministeriet har nedsat en tænketank med 29 deltagere, der skal drøfte organisationsudvikling og indfaldsvinkler til ledelse.

Tænketanken vil hente erfaringer fra både ind- og udland, de vil analysere, beskrive og afveje pædagogik og administration i skolens ledelsesopgaver. Der bliver rundbordsdrøftelser og workshop, og efter cirka et års arbejde skulle der komme en række inspirerende anbefalinger og modeller, der kan bruges i fremtidens rekruttering, uddannelse og efteruddannelse af skoleledere.

Tænketanken tæller blandt andet faglig sekretær i BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk), Else Østergaard, formand for Danmarks Lærerforening Anni Herfort, direktør for Danmarks Pædagogiske Institut, Lars-Henrik Schmidt, teaterchef på Det kongelige Teater, Michael Christiansen, konsulent for Kommunernes Landsforening, Hannah Fjældstad og formand for Landsforeningen for Skolesekretærer Lise Hogstad.