Debat

Svar udbedes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære formand.

Tak for dit svar på mit læserbrev om det problem, at foreningens tjenestemandspensionister er statspensionister. Du svarer, at der arbejdes med pensionisternes stemmeret i forbindelse med afstemning om overenskomstresultater, og jeg er ikke i tvivl om, at de fleste aktive og mange pensionister ikke kan se noget formål med, at vi pensionister kan stemme om forhold, der ikke vedrører os.

Men du undlader at oplyse, om foreningen kan og vil arbejde for, at DLF's tjenestemandspensionister får mulighed for at deltage i forhandlinger om regulering af tjenestemandspensionister og stemme om resultatet af disse forhandlinger. Jeg fristes til at spørge: 'Er situationen realistisk set den, at foreningen ingen indflydelse har på regulering/ajourføring af statspensionerne for foreningens tjenestemænd?'

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Du kommenterer heller ikke muligheden for, at tjenestemandspensionister kan være fuldgyldige medlemmer af DLF, selv om de ikke har stemmeret ved urafstemning om KTO-forhandlingsresultater (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte).

Knud Svante Eriksen

Brønderslev

Svar:

Som jeg svarede på din sidste henvendelse, behandles problemstillingen om pensionisternes stemmeret i forbindelse med afstemning om overenskomstresultater i øjeblikket i foreningen, og det skal afklares på foreningens kongres i november 1997.

Foreningen har gennem sit medlemskab af Lærernes Centralorganisation samme indflydelse som de andre centralorganisationer på reguleringen/ajourføring af tjenestemandspensionerne på statens område, som jo er eller bliver gældende for foreningens tjenestemænd. Vanskelighederne med at opnå tilfredsstillende resultater ligger i massiv modstand fra statens (finansministerens) side. Foreningen vil dog fortsat, sammen med de andre tjenestemandsorganisationer, arbejde for forbedrede forhold for pensionisterne.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF