Debat
0   279

Svar udbedes

Kære formand.

Tak for dit svar på mit læserbrev om det problem, at foreningens tjenestemandspensionister er statspensionister. Du svarer, at der arbejdes med pensionisternes stemmeret i forbindelse med afstemning om overenskomstresultater, og jeg er ikke i tvivl om, at de fleste aktive og mange pensionister ikke kan se noget formål med, at vi pensionister kan stemme om forhold, der ikke vedrører os.

Artiklen fortsætter under banneret

Men du undlader at oplyse, om foreningen kan og vil arbejde for, at DLF's tjenestemandspensionister får mulighed for at deltage i forhandlinger om regulering af tjenestemandspensionister og stemme om resultatet af disse forhandlinger. Jeg fristes til at spørge: 'Er situationen realistisk set den, at foreningen ingen indflydelse har på regulering/ajourføring af statspensionerne for foreningens tjenestemænd?'

Du kommenterer heller ikke muligheden for, at tjenestemandspensionister kan være fuldgyldige medlemmer af DLF, selv om de ikke har stemmeret ved urafstemning om KTO-forhandlingsresultater (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte).

Knud Svante Eriksen

Brønderslev

Svar:

Som jeg svarede på din sidste henvendelse, behandles problemstillingen om pensionisternes stemmeret i forbindelse med afstemning om overenskomstresultater i øjeblikket i foreningen, og det skal afklares på foreningens kongres i november 1997.

Foreningen har gennem sit medlemskab af Lærernes Centralorganisation samme indflydelse som de andre centralorganisationer på reguleringen/ajourføring af tjenestemandspensionerne på statens område, som jo er eller bliver gældende for foreningens tjenestemænd. Vanskelighederne med at opnå tilfredsstillende resultater ligger i massiv modstand fra statens (finansministerens) side. Foreningen vil dog fortsat, sammen med de andre tjenestemandsorganisationer, arbejde for forbedrede forhold for pensionisterne.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ