Bestillingsarbejde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cheføkonom i Danmarks Lærerforening, Steen Frandsen, siger, at den nyeste OECD-rapport mest af alt ligner bestillingsarbejde fra Finansministeriet og Økonomiministeriet.

- Regeringen har de seneste år varmet op til, at der ikke skulle gives flere ressourcer til folkeskolen trods stærkt stigende elevtal, implementering af ny folkeskolelov og store bygningsmæssige og vedligeholdelsesmæssige efterslæb. Regeringen har et problem med at sikre overskud på de offentlige finanser, og hvad er så nemmere end at sige, at kommunerne må holde igen. Derved flyttes det politiske ansvar over til kommunerne.

- Regering og folketing har i en længere årrække nedprioriteret de traditionelle velfærdsydelser som undervisning, sundhed og omsorg. Man har simpelt hen ikke foretaget en samlet udgiftspolitisk prioritering. Visse udgifter har fået lov til at stige automatisk, og med en stram offentlig udgiftspolitik vil det uværgerligt betyde, at andre offentlige udgiftsområder har måttet holde for, siger Steen Frandsen.