Debat

Signalforvirring

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En skole fik pludselig alvorlige personaleproblemer, en lærer måtte påtage sig et merarbejde i en kaotisk situation. Dette arbejde er udført, hvilket er erkendt af både skoleleder og kommune.

Kommunen ønsker at betale for arbejdet med decentral løn!

Det siger kredsen klart nej til.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kongressens beslutning fra 1995, om at der ikke måtte indgås aftaler om decentral løn på lærerområdet, var gældende på det tidspunkt. Vedtagelsen gav ingen problemer i denne sammenhæng, da kredsen, hvis det havde været muligt at bruge decentral løn, alligevel ikke ville acceptere anvendelse af decentrale lønmidler til betaling for udført arbejde.

Repræsentanter fra hovedforeningen forhandler med kommunen, med samme resultat.

Kommunen fastholder ønsket om honorering af arbejdet med decentral løn.

Kredsen siger stadig nej og ønsker, at foreningen via det fagretslige system sætter al sin styrke ind på at sikre et medlems ret til at få løn for sit arbejde.

Sagen behandles i fagligt udvalg og i hovedstyrelsen.

Hovedstyrelsen anmoder kredsen om at sige ja til kommunens tilbud, vel vidende at det er et brud på en kongresvedtagelse.

Man vil ikke køre en sag på dette, da det vurderes, at den ikke vil kunne vindes. Desuden mener man, at kredsformandens ageren i denne sag udgør en fare for efterfølgende anklage for forhandlingsvægring.

I denne sag er der ingen vindere, men en stor taber - foreningen. Og det er meget trist.

Det er trist, at der tegnersig et billede af en forening med en ledelse, der mangler politisk mod, der sender nogle grumsede politiske signaler, der ikke respekterer kongressens beslutninger og det måske værste: en ledelse,der ikke er parat til at slås med en arbejdsgiver, der træder et medlems ret til at få løn for udført arbejde under fode.

Lis Kragsaa

næstformand

Vestsjællands Lærerkreds