Debat

Lønudvikling er stadig målet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overenskomst 97 blev en stor skuffelse for pensionisterne.

Vi fik de generelle lønstigninger på 2,95 procent, men hvor vore aktive kolleger kunne hente 1,30 procent på de specielle krav, måtte vi se disse penge forsvinde i den blå luft.

Der var god grund for pensionisterne til at stemme nej ved Overenskomst 97. Men vi kommer ikke videre blot ved at begræde forløbet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi må i stedet kraftigt støtte Kristian Fløj-Jensen og Else Holm-Johansen, når de foreslår - i Folkeskolen nummer 17 - at pensionisterne overføres til Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte på samme vis som vore aktive tjenestemandskolleger.

Så bliver der igen skabt overensstemmelse mellem placering og medlemsrettigheder.

Dernæst må vi effektivisere samarbejdet med de lokale kredse.

Hvad der er aktuel politik i dag for pensionisterne, bliver det i løbet af en kort årrække for vore aktive tjenestemandskolleger. I TR-nyt nummer tre for april 1997 kan man læse, at antallet af aktive medlemmer i DLF har ligget nogenlunde konstant omkring 61.000 i et femårigt forløb 1991-96.

Antallet af pensionister er i samme tidsrum steget fra 5.956 til 10.060.

Denne udvikling må forventes at fortsætte i de kommende år.

Det vil også give større vægt bag vore synspunkter.

Paul Elmholt

kongresdelegeret, Fraktion 4

Odense

Powered by Labrador CMS