Kan smitte af

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politikere og embedsmænd er meget interesserede i, hvordan det nye forsøg med indskoling i Rødovre kommer til at se ud, og i betragtning af at kommunens socialdemokratiske borgmester, Erik Nielsen, er medlem af Kommunernes Landsforenings skoleudvalg, er der al mulig grund til at tro, at 'Rødovre-modellen' - uanset hvordan den strikkes sammen - vil smitte af andre steder.

Det er en af grundene til, at DLF's hovedstyrelse følger nøje med i forhandlingerne om modellen. En anden grund er, at hovedstyrelsen ligesom Rødovre Lærerkreds ser med skepsis på kommunens udspil.

- Modellen, hvor man fyrer børnehaveklasselederne, er uspiselig for DLF, men vi siger ikke nej til at gå ind i arbejdet med at finde en anden indskolingsform. Vi vil gerne være meddebattører i Rødovre og andre steder, siger konsulent i DLF's pædagogiske kontor, Leif Helstrup.

Ud over den problematiske behandling af børnehaveklasselederne er der i det mindste et andet forhold ved Rødovre Kommunes udspil, der helst ikke skal smitte af andre steder, set gennem DLF's briller. 4.000 af de ansatte pædagoger i skolefritidsordninger landet over har ingen uddannelse.

Som hovedregel skal folk, der ikke er uddannet til det, ikke kunne gå ind og undervise, siger Leif Helstrup.j