Debat

Vi har et problem

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er urafstemningen om Overenskomst 97 overstået, og det blev et klart ja til KTO-forliget (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte).

Men vi har et problem. Da lærerne overgik fra at være ansat i folkeskolen til at være kommunalt ansatte, blev der ikke taget højde for, at tjenestemandspensionisterne i DLF er statspensionister. Det har den uheldige konsekvens, at vi tjenestemandspensionister har stemmeret ved urafstemningen om de kommunalt ansatte læreres overenskomst, en stemmeret, som vi ikke kan bruge til noget, mens vi ikke har mulighed for at stemme om resultatet af overenskomstforhandlingerne om statspensionerne.

Dette forhold har givet anledning til misfornøjelse både blandt aktive lærere og pensionister og burde være ændret for flere år siden. Hovedstyrelsen opfordres hermed til at udarbejde forslag til ændringer, der sikrer:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

1. at tjenestemandspensionisterne i DLF ikke har stemmeret ved urafstemning om kommunalt ansatte læreres overenskomst.

2. at tjenestemandspensionisterne i DLF er repræsenteret ved overenskomstforhandlinger om statspensioner og har mulighed for at stemme om resultatet af disse forhandlinger, eventuelt ved en kobling til repræsentantskabet i Statspensionisternes Centralforening.

3. at tjenestemandspensionisterne i DLF forbliver fuldgyldige medlemmer og medejere af den forening, som vi har været med til at opbygge gennem mange års medlemskab.

Knud Svante Eriksen

kongresdelegeret

Fraktion 4, Brønderslev

Svar:

Spørgsmålet om pensionisternes stemmeret i forbindelse med afstemning om overenskomstresultater behandles i øjeblikket i foreningen. Problemstillingen vil blive afklaret på foreningens kongres i november 1997.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF