Debat
0   247

Ak og ve Bruselius

Jesper Bruselius er frustreret over, at hans opfordring i Folkeskolen til debat i cyberspace har nydt så ringe interesse. (Folkeskolen nummer 17). Hvad er så mere nærliggende end at lange ud et sted, der i forvejen benyttes af mange som aftrædelsesområde - omkostningsfrit! (Vi kender det fra skolen!). Men i dette tilfælde gør 'sparkeren' regning uden vært - på grund af ordet 'kompagni'!

Jeg citerer: 'Men der er selvfølgelig den mulighed, at ingen læser debatsiderne ud over Vagn Madsen og kompagni (mon de ved, hvad e-mail er . . .)'.

Artiklen fortsætter under banneret

Som reduceret til 'kompagni', formoder jeg, opsamler jeg handsken og må sige til min cyberspacekollega:

At han minder lidt om de to brødre i 'Klods Hans', der ved så meget om så lidt!

At han minder lidt om Erasmus Montanus, der kun har foragt til overs for folk, der ikke taler latin!

At han minder lidt om hønen og katten i 'Den grimme Ælling', der behersker evnen til henholdsvis at lægge æg og spinde og dermed betragter sig som værende halvparten af verden!

Og fordi edb - cyberspace - e-mail - informationsteknologi og lignende er kryptofil snak for de fleste kolleger, forekommer det mig at være en billig og usympatisk måde at profilere sig på!

Husk dog på, at 'Den ny Verden' hverken rummer lykken - alverdens visdom - eller for den sags skyld meningen med tilværelsen, men kun er et værktøj - som kopimaskinen er det!

Der er så uendelig mange flere muligheder i vort kvalitetsfikserede årti end lige netop at besidde en e-mailadresse med dens muligheder. For eksempel at bruge den fornødne tid og det fornødne slid for at formulere sig ud over abestadiet, når man meddeler sig i 'stenaldermediet' Folkeskolen, så modtageren ikke får den opfattelse, at sprog og indhold blot er tilfældige ingredienser, der læsses af på papiret - som en landmand læsser møg af på marken.

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ