Skoledirektørerne har fået nok

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Smertegrænsen er overskredet. Vi vil ikke finde os i det mere', fastslog formanden for Skoledirektørforeningen, Bjarne Pedersen, i Radioavisen søndag den 27. april.

Det er regeringens seneste udspil 'Danmark som foregangsland', der har fået skoledirektørernes bæger til at flyde over.

I lederen i Frederiksborg Amts Avis den 28. april står der om skoledirektørernes nødråb:

Han (Bjarne Pedersen, redaktionen) udtrykte håb om, at han med sit særdeles hørbare hjertesuk, der vel nærmest havde karakter af et nødråb, kunne give først og fremmest politikerne stof til eftertanke, så de kunne finde en anden og bedre dialogform med folkeskolen.

Og det trænges der til. Ganske vist går vi ind for en folkeskole i stadig udvikling, men et så tydeligt signal, som formanden for skoledirektørerne udsendte med sit hjertesuk, må ikke overhøres. Ingen har godt af at bevæge sig hurtigere, end at 'sjælen', overblikket, kan følge med - heller ikke folkeskolen. Og det er ikke hensigtsmæssigt, at et så vigtigt samfundsanliggende som folkeskolen i stigende grad skal bruges - misbruges - til politisk profilering.'