Debat

Kontingentstigning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anni Herfort

På den nyligt afholdte kredsgeneralforsamling blev der orienteret om en ny stigning i kontingentet til hovedforeningen.

Mere og mere bliver udlagt til lokalkredsene, der gør et stort og godt arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Denne decentralisering må da have en afsmittende virkning i hovedforeningen.

Hvornår begynder det at slå igennem, her tænker jeg både på kontingentet og på personaleantallet i Vandkunsten?

Hvilke besparelser og nedskæringer iværksættes de kommende år?

Kan der desuden oplyses om personaleantallet i hovedforeningen sammenlignet med andre fagforbund af samme størrelse?

Ole Kærsaa

Rødding Skole, Rødding

Svar:

Jeg er enig i, at lokalkredsene i Danmarks Lærerforening gør et stort og godt arbejde. I en periode på fem år fra 1991-1995 var kontingentet til foreningen centralt uændret for aktive medlemmer. Sammenholdt med det faldende medlemstal svarer dette til, at foreningen centralt i den omtalte periode har gennemført rationaliseringer på cirka 15 procent.

I 1996 blev kontingentet til hovedforeningen for aktive medlemmer sat op med 2,8 procent svarende til den forventede årlige prisudvikling. En tilsvarende stigning er sket her i 1997. I kroner og øre er tallene for 1996 en stigning på fem kroner per måned og for 1997 en stigning på fire kroner per måned.

Decentraliseringen påvirker hele foreningen. Forudsætningen for, at foreningen også i et decentraliseret samfund kan varetage medlemmernes interesser, er en stærk forening - både lokalt og centralt. Der er derfor ikke planlagt besparelser eller nedskæringer. Danmarks Lærerforening har ikke flere ansatte end andre fagforeninger af tilsvarende størrelse.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS