Feriesæsonen er begyndt:

Løntræk i sommerferien Ca. 8000 fastansatte medlemmer får ikke fuld løn under ferie på grund af perioder med ledighed, orlov og sygdom mv. i 1996. Ferie som ledig Arbejdsformidlingen (AF) skal altid have besked om ferieplaner i god tid DLF/A's feriepakke individuel orientering til 10.000 medlemmer samt portofrihed frem til den 16. maj 1997.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løntræk i sommerferien:

Der udbetales normal løn under ferie, i det omfang der er optjent ret til det via ansættelse i 1996.

Medlemmer af DLF/A, som trækkes i løn under ferie, har normalt mulighed for at ansøge om feriedagpenge i forbindelse med planlagt ferie i ansættelsen. Medlemmer der har denne mulighed modtager DLF/A's feriepakke i april 1997.

Nyuddannede har endvidere mulighed for dagpenge, når samtlige dage med feriedagpenge er afviklet. For andre medlemsgrupper kan den mulighed blive aktuel efter fx jobskift og udlandsophold i 1996.

Send ansøgningen nu:

DLF/A håber, at et meget stort antal medlemmer med aktuel ansættelse i folkeskolen igen i år vil benytte muligheden for at ansøge om feriedagpenge allerede i april 1997 (portofrit til 16. maj 1997).

Ansøgningsblanketten er i år vedlagt et tillægsskema, som medlemmer, der arbejder inden for folkeskolen, skal indsende sammen med ansøgningen. Når skemaet er udfyldt, vil feriedagpengene normalt kunne udbetales uden videre.

Hvor ligger ferien?

De fleste kommuner har allerede fastlagt de 5 ferieuger i ferieåret 97/98 (2. maj til 1. maj).

Ferieugerne vil normalt også være fastlagt, hvor placeringen af ferie evt. er overladt til skolen.

Ferieårets 5 ferieuger kan fx være fordelt med 3 uger om sommeren og 1 uge til henholdsvis efterårs- og vinterferie, alle 5 uger om sommeren eller 4 uger om sommeren og 1 uge senere.

Ferieperioderne fremgår af den enkelte lærers mødeplan. Skolens plan over skole- og elevfridage angiver derimod ikke placeringen af ferie.

Ferie som ledig

Ledige medlemmer bestemmer normalt selv, hvornår de vil holde ferie. Der er fx ikke krav om, at ferien skal placeres i skolernes lukningsperiode.

Ledige medlemmer, herunder medlemmer i tilbud efter aktivloven, skal senest 14 dage før feriens start give Arbejdsformidlingen (AF) besked om ferien.

Får AF beskeden om ferie på et senere tidspunkt, kan man blive formidlet arbejde eller indkaldt til samtale i ferien, og det kan da få konsekvenser for dagpengeretten, hvis man ikke møder op.

Mange medlemmer har allerede på nuværende tidspunkt planlagt ferien.

DLF/A skal anbefale, at ledige i det tilfælde straks orienterer AF om ferieplaner og samtidig søger om feriedagpenge til ferien (portofrit til 16. maj 1997).

DLF/A's feriepakke:

Omkring 10.000 medlemmer modtager medio april 1997 DLF/A's feriepakke.

Pakken sendes til alle medlemmer

* der har modtaget ydelser fra DLF/A i 1996, som giver mulighed for optjening af feriedagpenge

eller

* som er tildelt feriedagpenge ved optagelsen som dimittend.

Medlemmerne modtager sammen med oplysningen om antal dage med feriedagpenge: DLF/A's feriefolder, ansøgningsblanket samt en portofri svarkuvert.

Portofriheden løber frem til og med den 16. maj 1997.