SFO-kvaliteten rasler ned

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Kvaliteten ser ud til at rasle ned i vores skolefritidsordninger (SFO) - på grund af merindskrivninger, på grund af mindre plads, på grund af uegnede lokaler og på grund af stadig færre voksne. Det er helt utilfredsstillende, at SFO-ordninger er ved at udvikle sig til rene opbevaringsdiscountordninger, sagde Villy Søvndal, Socialistisk Folkepartis socialordfører i Folketingets spørgetid lige før påske. Anledningen var en række artikler om emnet i blandt andet Folkeskolen.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen erkender problemet, sagde han, men skød samtidig ansvaret over på kommunerne.

- Som minister må jeg tage mine strenge briller på, når jeg med bekymring læser, at der tilsyneladende er kommuner, der bruger skolefritidsordningerne i stedet for almindelige dagtilbud som fritidshjem og børnehaver og måske også- som det blev sagt - en discountmodel, sagde Ole Vig Jensen.

- Skolefritidsordningerne er tænkt som et alternativ til disse tilbud og ikke som den eneste pasningsmulighed. De er en del af skolens samlede virksomhed, og skolebestyrelsen fører tilsyn med virksomheden og har mulighed for at fastsætte nærmere principper herfor.

Villy Søvndal foreslog, at der bliver lavet nogle minimumskrav på SFO-området, men Ole Vig Jensen svarede, at det ville han indtil videre være meget tilbageholdende med.

- Vi står over for et kommunalvalg. Det kunne være en udmærket opgave at få draget med ind i en diskussion, hvis man synes, at opgaven ikke røgtes ordentligt, tilføjede ministeren.