En tilføjelse er nok

Lærerkreds foreslår personalemapper lukket med et snuptag

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Justitsminister Frank Jensen er de seneste måneder blevet udsat for et massivt pres fra organisationer og fagforeninger for at fjerne mulighederne for at kigge i offentligt ansattes personalemapper. Nu melder Sydfyns Lærerkreds sig også på banen.

Kredsen har sendt et brev til ministeren med et konkret forslag til, hvordan reglerne kan ændres, så de ansatte beskyttes bedre.

- Der er tale om ren og skær politik, når man hidtil ikke har villet røre ved adgangen til personalemapper, siger kredsformand Torben Møller Pedersen. Når forskellige såkaldte eksperter og ikke mindst politikere salvelsesfuldt taler om de demokratiske problemer, der vil opstå, hvis man undtager indholdet af personalemapper fra retten til aktindsigt, er der tale om en skamridning af demokratiet. Udenforstående kan kun bruge oplysninger i personalemapper til snageri og i sjældnere tilfælde til direkte chikane. Hvis reglerne ikke ændres, må offentligt ansatte løse problemet ved at beskytte sig selv ved at undgå flest mulige samtaler og møder med foresatte, så der ikke kommer noget i personalemapperne. En sådan udvikling vil ikke være befordrende for dynamikken.

I forvaltningsloven står der, at myndigheders interne dokumenter er undtaget fra aktindsigt. Kredsens forslag går ud på at tilføje et punkt, hvor der står, at personalemapper regnes for et internt dokument.j