Horisonten udvides

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er sikker på, at det nye agentur vil være til stor inspiration for både forskere og undervisere rundt om i Europa, lyder vurderingen fra professor i specialpædagogik ved Danmarks Lærerhøjskole, Niels Egelund.

- Først og fremmest får vi udvidet vores horisont betydeligt, mener Niels Egelund.

- Hidtil har vi skelet meget til Norden og de angelsaksiske lande, men nu får vi adgang til masser af information om praksis i en lang række lande, der ellers ikke har haft tradition for at offentliggøre deres resultater på engelsk.

Selv om de 17 lande i samarbejdet er meget forskellige, er jeg ikke i tvivl om, at der er masser af viden fra andre lande, som vi kan bruge herhjemme, og som kan vise sig at få betydning både for den daglige, praktiske undervisning og for forskningen.

- Agenturet kan give os information om initiativer, som vi måske ellers aldrig ville have fået øje på, og vi vil få viden, som på længere sigt kan udmønte sig i nye kurser. Endelig vil masser af lærere få helt andre muligheder for at lave selvstudier i forhold til tidligere, hvor vi har skullet vente på offentliggørelse af konkrete projekter eller undersøgelser i forskellige tidsskrifter og bøger, mener Niels Egelund.

rkj