Debat

DLF på Internettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor er Danmarks Lærerforening - en af Danmarks store fagforeninger - ikke på Internettet?

Først leder jeg efter Danmarks Lærerforening blandt fagforeningerne, men her finder jeg kun Lærernes Landsforbund. Hvad er nu det? Den nysgerrige surfer ser på siden og opdager undrende: kortfattede tolkninger af DLF's krav til Overenskomst 97 og resultaterne deraf. Hvor mange ikke-lærere forstår forskellen mellem Danmarks Lærerforening og Lærernes Landsforbund? Videre . . . Jeg finder Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd på adressen: www.ftf.dk og undersøger, om DLF er repræsenteret blandt organisationerne. Nej - det er ikke tilfældet. Der er ni andre små og halvstore organisationer. Men ikke DLF! DLF har ingen hjemmeside!

Mit indtryk er, at foreningen ellers med iver ønsker informationsteknologiudvikling (IT), specielt hvis man ser på foreningens interne IT-strategi, der jo viser sig at være en på alle måder ret bekostelig affære både for foreningen centralt og for kredsene. Og det er nærliggende at antage, at lærere - under indflydelse af folkeskoleloven - er en af de faggrupper, hvor et stort antal af medlemmerne har en kreativ udnyttelse af pc'ens muligheder, og at lærere med folkeskoleloven og arbejdstidsaftalen har et stort behov for faglig og fagpolitisk kommunikation.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvorfor er en - i denne sammenhæng - lille udgift med spændende muligheder ikke for længst gennemført. Det må da være i alles interesse, at der informeres, debatteres og udveksles. Er det ikke på tide, at der ansættes/udpeges en medarbejder med så megen tid til hjemmesiden, at vedkommende med basis i den øjeblikkelige situation kunne skabe/vedligeholde for eksempel foreningens ansigt udadtil, faglige og fagpolitiske debatfora, faglige og fagpolitiske informationer, fagopdelt e-mail-adressekartotek og meget mere i medlemmernes interesse.

Også jeg mener, at det er vigtigt, at vi som stand er med i IT-udviklingen.

Peter Madsen

styrelsesmedlem

Vestsjællands Lærerkreds

Svar:

Jeg er enig med dig i, at det er vigtigt, at vi som stand er med i informationsteknologiudviklingen (IT). Derfor skal Danmarks Lærerforening selvfølgelig også på dette felt være på omgangshøjde med udviklingen. Men vi har også et ansvar for at forvalte medlemmernes kontingentpenge på en forsvarlig måde. Derfor må vi prioritere opgaverne. Og det har vi også gjort på IT-området. Du er selv inde på, at vi i denne tid bruger mange ressourcer på at opbygge et landsdækkende IT-netværk, som giver kredsene og foreningen centralt mulighed for at kommunikere sammen. Det vil give en hurtigere og mere effektiv informationsudveksling, som kan komme medlemmerne til gode i form af en bedre opgaveløsning. Det har vi prioriteret højere end at være med på Internettet, hvor kommunikationen er vilkårlig, og hvor der ikke er en klar målgruppe. Men antallet af brugere på Internettet stiger så markant, at vi selvfølgelig også skal være synlige her. Derfor har hovedstyrelsen også besluttet, at foreningen skal have sin egen hjemmeside. Den er under udarbejdelse i øjeblikket.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF