Debat

Madsen er mesteren

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens debatsider i nummer 11 har De, Johannes Secher, et indlæg om et særligt emne: Vagn Madsen. For at afslutte debatten Madsen. Hør så her: Det, De - og andre med Dem - udøver, er en nedladende og respektløs 'personhetz'. Med Jantelovsfragmenter i baghovedet. Om en kollega! En kollega, som har en holdning, som han giver udtryk for her i bladet, hvilket er hans demokratiske ret. De tillader Dem altså at anfægte Vagn Madsens grundlovssikrede demokratiske ret til at ytre sig. Hvordan demokratiet trives påØlsted Sogneskole kan man herefter kun gisne om. Sammen med mange anser jeg Vagn Madsen for et enestående menneske, som jeg respekterer. Han har tilført Folkeskolen en ekstra dimension. Jeg har fulgt hans indlæg, og hvert og ét er væsensforskelligt fra hinanden. Han er tillige en fantastisk 'ordekvilibrist'. Også derfor er det en fornøjelse at læse ham. Alt, hvad han skriver, er sagligt og velunderbygget. Yderligere preller al nedrig kritik af på ham. Det tjener ham til ære. Dernæst kunne han aldrig drømme om at spilde god spalteplads på sur kritik. Samtidig er Vagn Madsen én af de bedste folkeskoledebattører i nyere tid, og han repræsenterer et stort korps af tavse lærere med sine holdninger. De kolleger, som kritiserer ham, gør sig selv til grin, thi de har ikke forstået noget som helst. Vagn Madsen er mesteren, Vagn Madsen er et utroligt vidende og bredt favnende menneske. Han ville være en glimrende lederskribent og journalist i Folkeskolen, og jeg synes, at Thorkild Thejsen skulle give ham tilbuddet. Johannes Secher tillader sig at anbefale at sætte Vagn Madsen i 'redaktionel gabestok' imod alle demokratiske principper. Det er jo Dem, Johannes Secher, og Deres ligesindede, der burde anbringes dér. Vi gider ikke læse mere mavesur kritik af Vagn Madsen. Han tilfører ganske enkelt Folkeskolen en dimension ekstra. Og bemærk: Vagn Madsen skriver om pædagogik, som er underprioriteret i Folkeskolens spalter. Og teknokraterne burde lære af ham. Lønteknokraterne. Løn. Det kan man få nok af. Vi kan ikke undvære Madsen!

Niels Mørup Pedersen

Albertslund

Forkortet af redaktionen

Svar:

Grundloven sikrer ikke ret til at ytre sig hvor som helst. Det er redaktørens ansvar at sige ja og nej til læserbreve.

Redaktionen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler