Debat

Debat, hvornår

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg undrer mig over, at vores forening i begyndelsen af december 1996 udsender en lønpjece, der redegør for foreningens synspunkter vedrørende nye lønformer. I pjecen slås det endnu en gang fast, at de hidtidige erfaringer med decentral løn på folkeskoleområdet er negative, og at stort set ingen kan se noget positivt ved en decentralisering af lønnen. I pjecens forord opfordrer Anni Herfort til, at vi hver for sig er med til at præge debatten om fremtidens lønformer i folkeskolen.

Men allerede den 9. december udtog KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), (hvor Anni Herfort er næstformand), kravene til en generel rammeaftale om nye lønformer, der blandt andet indeholdt begreberne grundløn, funktionsløn, kvalifikationsløn og resultatløn, og aftalen blev indgået med arbejdsgiverne i slutningen af januar 1997, og den er en del af det overenskomstresultat, vi stemmer om nu.

Hvornår skulle denne debat have fundet sted?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har i Kreds 16 haft diskussionen på vores generalforsamling den 18. marts, og vi er enige om, at

- Decentral løndannelse er uforenelig med lærerarbejdet

- Individuelle resultats- og kvalitetsmålinger er formålsløse som grundlag for løndannelsen i folkeskolen, hvor samspillet og samarbejdet lærerne imellem er helt afgørende.

- Mottoet i folkeskolen skal ikke være: Behold din viden for dig selv, den er penge værd.

- Grundydelsen i folkeskolen - undervisning af eleverne - tilgodeses ikke af de nye lønformer.

- Vi mener fortsat, at Danmarks Lærerforening skal arbejde for en centralt forhandlet løn.

Nina Larsen

Kreds 16, Høje-Taastrup og Ledøje-Smørup

Powered by Labrador CMS