Debat

Hykleri

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alvorsfulde kredsformænd og hovedstyrelsesmedlemmer har skarpt kritiseret, at pensionisternes repræsentanter i hovedstyrelsen forholder sig til et overenskomstresultat, der ikke direkte vedrører dem.

De samme kredsformænd og hovedstyrelsesmedlemmer havde imidlertid ikke noget at indvende mod, at pensionisternes repræsentanter i sin tid anbefalede et ja til de nye arbejdstidsregler. Ingen kan vel hævde, at disse forhold ville vedrøre pensionisterne direkte. Dengang var anbefalingen imidlertid i overensstemmelse med holdningen hos de nævnte kredsformænd og hovedstyrelsesmedlemmer.

Når pensionisternes repræsentanter deltager i fastlæggelsen af foreningens politikformulering og opstilling af krav i kongressen og i hovedstyrelsen, må naturligvis have lov til at forholde sig til resultatet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er ikke kun udhulingen af pensionens regulering, der optager medlemmerne af Fraktion 4. Pensionister i Sønderborg og Omegns Lærerkreds har udtrykt stor bekymring for folkeskolens udvikling og folkeskolen som arbejdsplads, hvis lønnen, som det nu sker, i stigende grad bliver et anliggende for den enkelte.

Anders Bondo Christensen

formand for Sønderborg og Omegns Lærerkreds og medlem af DLF's hovedstyrelse