Debat
0   153

Gode pensioner I

Under denne overskrift gennemgår foreningen i Folkeskolen nummer 12 pensionisternes resultat af Overenskomst 97. Desværre er der ikkeoverensstemmelse mellem de varme ord og de kolde tal. Af de udmærkede oversigter kan jeg udlede, at min pension efter skat per 1. april 1997 vil stige med 85 kroner per måned. Hertil kommer en stigning i folkepension og ATP per 1. januar 1997. Sammenholder jeg disse beløb med stigningerne i blandtandet ejendomsskat, renovation, kontingent, avis og forsikring, fremkommer der et mærkbart underskud,som muligvis vil mindskes i løbet af de næste tre halve år. Men alt i alt endnu en tydelig reallønsnedgang, som repræsentanterne for Fraktion 4 selvfølgelig måtte stemme nej til.

Hovedstyrelsen har godkendt aftalen, og den tilsendte stemmeseddel kan udelukkende få betydning for de aktives forhold.

Artiklen fortsætter under banneret

I teorien kan skuffede pensionisters nej-stemmer være årsag til en strejke, som et flertal i hovedstyrelsen ikke ønsker, og som befolkningen ikke vil kunne forstå eller sympatisere med.

Jeg vil derfor opfordre til at følge Ove Pedersens forslag om at stemme blank, og samtidig vil jeg opfordre hovedstyrelsen til at undersøge, om de nuværende afstemningsregler er tidssvarende.

Ejnar Pytlich

Århus Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ