Børnetopmøde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne i 6.a på Videbæk Skole mellem Herning og Ringkøbing blev de heldige vindere af konkurrencen om deltagelse i det fjerde internationale børnetopmøde i Disneyland ved Paris. Topmødet foregår fra den 9.-13. juni, og eleverne skal sammen med 700 andre børn fra mere end 30 lande formulere deres ideer om samfundet.

I Danmark står ugebladet 'Anders And & Co.' for konkurrencen, og i år var temaet 'Mig og min familie'. 6.a hev en uge ud af skoleskemaet og arbejdede med temaet fra alle mulige vinkler. Blandt andet lavede eleverne stamtavler og var på besøg på det lokale plejehjem for at indsamle barndomserindringer fra beboerne. Selve bidraget til konkurrencen var et familiepyramidehus, som illustrerede de vigtigste elementer i et godt familieliv.