Hasard med lærerlønnen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Der er ikke med DLF's tilslutning til KTO-aftalen (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Redaktionen) tale om, at de i lærerkredse forhadte 'fedterøvstillæg' smugles ind ad bagdøren,' skriver redaktøren af Aalborg Lærerforenings blad, Knud Hassing Povlsen, i 'Bidsken's leder i februarnummeret. 'Tværtimod vil DLF efter aftalen fortsat kunne udmønte den decentrale løn efter kollektive principper, så den passer til folkeskolekulturen.' Når KTO-organisationerne nu siger ja til decentral løndannelse, skyldes det primært, at det gældende system fra 1969 er slidt ned, mener han.

'. . . lærerne står med rene hjerter og hænder, men desværre også med tomme lommer, derfor vil det også være rent hasardspil for lærerne fortsat at læne sig op ad et lønsystem, der reelt brød sammen, da Anker Jørgensens socialdemokratiske regering i 1975 afskaffede den generelle procentuelle dyrtidsregulering.'