Debat

Venstre vil - ikke noget

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venstre fører lunkenhedens politik. Så bundet føler Venstre sig af fortidige forlig og aftaler om folkeskolen, at man vælger at tage mere hensyn hertil end til de børn og den uddannelse, som Danmarks fremtid afhænger af. Venstre vil ikke skære ind til benet, men vælger at lande på den nødløsningsmodel fra 1975, som Ritt Bjerregaard opstillede for overhovedet at få et flertal for sin skolelov. Som refereret i Folkeskolen nummer 11 kan Venstre ikke gå længere end til at acceptere niveaudelingen fra 1975-loven, hvilket naturligvis nærmest er værre end at lade stå til. For herved medvirker Venstre til at forhindre en tilbundsgående og højst tiltrængt reetablering af undervisningen i Danmark. Anders Fogh Rasmussen vil gøre op med den gammelmarxistiske middelmådighedsstræbende lighedsfilosofi, siger han, man slår så vægelsindets syv kors for sig ved tanken om, at noget ved hans hjælp skulle komme til at ligne den ombragte realskole, der netop tog hensyn til de svage elever og gav de stærke faglige udfordringer, og som derfor i modsætning til udelthedens skole kunne tage menneskelige hensyn.

Således vil det vise sig, at Venstres vilje til lapperier ender med at blive til ubodelig skade for udsigten til nogen sinde igen at få en brugervenlig og undervisningsvenlig folkeskole i Danmark frigjort fra hele det socialistiske slæb af menneskefjendsk ideologisk vraggods.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

viceskoleinspektør

Brønderslev