Debat

Stemmer blank

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På DLF's ordinære kongres i oktober 1996 var der bred opbakning til kravet om, at Overenskomst 97 skulle forbedre forholdet mellem lønudviklingen for aktive medlemsgrupper og lønudviklingen for tjenestemandspensionister.

Det er uforståeligt, at det heller ikke denne gang lykkedes vore forhandlere at overbevise finansministeren om det rimelige i, at nuværende pensionister skal have en stigning i pensionen ud over den generelle lønstigning, fordi kommende tjenestemandspensioner vil ligge på et højere niveau som følge af omklassificeringer opnået ved overenskomstforhandlingerne.

Det er urimeligt, at pensionisterne ikke inddrages direkte i forhandlingerne om deres forhold, og at det negative resultat uden videre kan ophøjes til lov.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og det er grotesk, absurd, plingeling, eller hvad man nu foretrækker at kalde det, at vi tjenestemandspensionister kun kan deltage i en urafstemning om kommunale overenskomstresultater, der overhovedet ikke vedrører os.

Der må gang i overvejelserne om at fåændret disse uværdige forhold. Men her og nu vil jeg markere min utilfredshed ved at indsende en blank stemmeseddel.

Knud Svante Eriksen

kongresdelegeret, Fraktion 4

Brønderslev