Debat

Stemmeprocenten

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensionisternes antal er fem gange mindre end de aktive læreres antal. For at forøge den samlede nej-stemmeprocent ved urafstemningen med bare en procent skal pensionisternes nej-stemmeprocent derfor være fem procent højere end de aktive læreres nej-procent. Dette vil kun være muligt, hvis pensionisternes traditionelt lave stemmeprocent forøges betydeligt.

Lønstigningssummen er skævt fordelt. Ældre tjenestemandspensionister er alene inden for de sidste fire år distanceret tre til fire løntrin i forhold til kommende pensionister på slutløn.

Vore forhandlere har nu i fire år i strid med kongresbeslutninger tilsyneladende intet helhjertet gjort for at fordele lønstigningen retfærdigt. Man kan frygte en fortsat skævdeling ved kommende overenskomstaftaler. Vi føler os holdt hen med snak.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tjenestemandspensionisters nej-stemme er en protest mod dette forhold. Protesten er synlig, men virkningsløs, hvis ikke der stemmes. Stem nej, og send stemmesedlen med posten.

Peter Bruun

kongresdelegeret

for pensionisterne, Roskilde