Debat

Stem ja

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen har ved behandling af forslaget til Overenskomst 97 igen demonstreret uenighed. Denne gang 18 'ja-sigere' og syv 'nej'.

Det er i forbindelse med urafstemningen vigtigt at fastslå, at såfremt man stemmer nej til overenskomstforslaget, så er det kun en del, nemlig de overenskomstansatte, der sendes ud i en eventuel konflikt.

Derfor er det meget vigtigt, at der i foreningen er 'fælles fodslag' om det tema, der udløser en eventuel konflikt. Man må overveje, om DLF netop nu har brug for en 'halvhjertet' opbakning til en konflikt demonstreret ved, at nogle - eller i værste fald alle - overenskomstansatte i et konfliktudtaget område ikke finder de argumenter, der fremsættes fra nej-siden, bæredygtige nok og på denne baggrund undsiger foreningens konfliktudspil.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved udtagelsen af kravene til Overenskomst 97 ønskede vi at afvikle den decentrale løn, men fastslog også, at netop decentral løn ikke denne gang skulle være konflikttema. Det mener vi stadigvæk.

Vi er klar over, at den decentrale løndel ikke bliver mindre ved forslaget til Overenskomst 97, men vi tror også, at vore overenskomstansatte kolleger stadig står ved og fastholder den holdning, de gav udtryk for ved medlemsmøderne omkring kravudtagelsen til Overenskomst 97.

- Vi gør i hvert fald.

Endelig finder vi, at DLF's forhandlere har opnået et acceptabelt resultat, og vi stemmer derfor ja ved den kommende urafstemning.

Mikael Kiilerich og

Ole Holdgaard

overenskomstansatte lærere

Herningegnens Lærerforening