Debat

Kongressens krav opfyldt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En enig kredsstyrelse for Varde Lærerkreds anbefaler medlemmerne at stemme ja til Overenskomst 97, fordi kongressens krav er opfyldt på følgende væsentlige punkter:

- pæne lønstigninger til alle,

- begyndelses- og slutlønnen forhøjes,

- og dermed højere pensioner til kommende pensionister,

- forbedret prøveaftale,

- forhøjelse af tillæg for skoleakkorder og timerammer,

- bedre kursusaftale for børnehaveklasselederne.

Desuden er der en række mindre afgørende forbedringer.

Vi er tilfredse med, at vi ikke kom til at betale for ikke-disponeret tid til alle lærere, da 90 procent har det i forvejen. Det er efter vor mening mest i kommunernes interesse at sørge for, at alle lærere har ikke-disponeret tid.

Vi er stadig modstandere af decentral løn, men kan acceptere den minimale forhøjelse, fordi:

- der stadig er aftaleret, så kredsstyrelsen har styr på midlernes anvendelse,

- den største del er organisationsopdelt,

- kongressen fastsætter retningslinier,

- medlemmerne klart har tilkendegivet, at dette ikke er konflikttema.

I virkeligheden er der overhovedet ikke et konflikttema. Vi har jo fået vore krav opfyldt, så en konflikt kan kun medføre, at overenskomsten bliver dårligere samtidig med, at kontingentet bliver forhøjet, når særlig fond igen skal fyldes.

Det er meget beklageligt, at det ikke ved den statslige overenskomst lykkedes at få en tilstrækkelig god aftale for pensionisterne, men vi finder det uacceptabelt, at pensionisterne af den grund opfordres til at stemme imod vores aftale, som de ikke er omfattet af. Vi opfordrer derfor pensionisterne over hele landet til at læse aftalen grundigt, inden de stemmer.

Kurt Pedersen

formand for

Varde Lærerkreds

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler