Debat

Stem ja

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som supplement til nogle kredsformænds udtalelser til overenskomstresultatet i Folkeskolen nummer 11 kan vi oplyse, at undertegnede ti medlemmer af kredsstyrelsen i Århus Lærerforening vil stemme ja ved urafstemningen om overenskomstresultatet, og vi anbefaler også medlemmerne at stemme ja.

Det vil vi, fordi vi synes, at det samlede resultat er godt nok.

Vi lægger især vægt på:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- at der er lykkedes at hæve såvel begyndelses- som slutlønnen

- de ekstra tillæg til lærere og børnehaveklasseledere på de første løntrin.

Begge dele har både en umiddelbar effekt med forhøjelse af lønnen og en langtidseffekt, som betyder højere pension.

Men også nogle af de andre krav, der blev opfyldt ved de specielle forhandlinger, er tilfredsstillende:

- bedre vilkår for kursusvirksomhed for børnehaveklasseledere

- forbedring af prøveaftalen

- forhøjelse af tillægget ved skoleakkorder/timerammer

- gennemførelse af ideerne i ledelsesprojektet.

Decentral løn blev ikke afskaffet, og 'skridt i den rigtige retning' har vi svært ved at fåøje på. Men i den samlede vurdering af resultatet vejer disse mangler for os ikke tungt nok til at stemme nej, især da medlemmerne på overenskomstmøderne har tilkendegivet, at de ikke var parat til at strejke med decentral løn som tema.

DLF skal også fremover forsøge at bremse udviklingen hen imod individualisering af lønnen.

I vores samlede stillingtagen til resultatet indgår også, at den samlede ramme er højere end ved sidste overenskomst, at overenskomstperioden ikke blev forlænget, samt at Kommunernes Landsforenings angreb på F-tiden blev afværget.

Karen Jespersen, Jørn Kokkendorf, Flemming Pedersen, Karl Heinz Mortag, Keld Andersen, Paul Brøgger, Bent Andersen, Flemming Thisted, Brita Bartels, Karsten Levinsen-Århus Lærerforening